Klímakarbantartásról pár szóban

Az évek múlásával tapasztalataink azt mutatják, hogy a legtöbben szeretik a klíma tisztítását a "majd" "ráér még” teendők közé sorolni. Pedig a klímát (mind a gépkocsiban, mind pedig a lakossági és ipari berendezések esetében is) évente minimum 1, de inkább 2 alkalommal javasolt szakemberrel kitísztíttatni. Itt fontos kihangsúlyoznunk, hogy szakemberre!!!

Miért van erre szükség?

A klímahasználat során, a berendezésben levegő áramlik keresztül, ami így összegyűjti a levegőből származó szennyeződéseket, apró porszemeket amik a későbbiekben az Ön egészségét is veszélyeztethetik, akár allergiás reakciók is felléphetnek.

Ha nem végeztetjük el a karbantartást, az alábbi következményekkel számolhatunk:

-  A klímaberendezésünk a kelleténél sokkal több áramot fog fogyasztani, és miért akarna Ön többet fizetni?

A klíma beltéri egységének szűrőjén felhalmozódott szennyeződés megakadályozza a levegő szabad áramlását, ezáltal romlik a klíma hatékonysága. Ugyanazt a klíma teljesítményt sokkal drágábban állítja elő berendezésünk a klímahasználat során.

- Elősegítheti a betegségek kialalkulását:

A szűrőn nem fennakadó szennyeződések bejutnak a klíma belsejébe, ahol (hűtés üzemmódban) a nedves felületeken megtapadnak, ez a nedves környezet pedig igen jó táptalajt jelent a baktériumoknak és gombáknak, amelyek betegségeket okozhatnak.

-Meghibásodik a berendezés:

A kihelyezett kültéri egység fokozottabban van kitéve a szennyezett levegőnek, így ennek tisztítására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ha nem ügyelünk megfelelően a kültéri egységre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a környezeti szennyeződések (szálló szöszök, por, stb.) teljesen elzárják a levegő útját. Ez pedig a berendezés meghibásodásához vezethet.

-Készüléke elveszítheti a garanciáját:

Az otthon, egyénileg végzett tisztítás költséghatékony módszer lehet, ám nem helyettesíti a szakember által végzett karbantartást. A nem ellenőrzött tisztítószerek és műveletek kárt tehetnek berendezésében, amely ezáltal nemcsak meghibásodhat, de el is veszítheti garanciáját.

 

FONTOS!

A berendezés karbantartását MINDEN ESETBEN szakemberrel végeztessük!