A klíma szerelés engedély köteles lett.

Fontos,hogy mindennek olvassunk és járjunk utána.

A homlokzatra és a ház egyéb külső felületeire szerelt légkondicionáló berendezések elhelyezése, engedély köteles lett mivel folyamatosan melegedő időjárásunk hatására egyre többen szereltetnek fel légkondicionálókat.

Építési engedély, na ne.. tényleg?

Építési engedély köteles lett mivel folyamatosan melegedő időjárásunk hatására egyre többen szereltetnek fel légkondicionálókat.

Az önkormányzatok folyamatosan ellenőrzik a már felszerelelt klímaberendezéseket is, melyeket engedély hiányában le is szereltethetnek. Indok lehet a városképrontás. Közös használatú épületek homlokzatainak károsítása is. 2006-tól az újonnan benyújtott építési engedélyek mellé kötelezően csatolni kell a klimatizálási tervet, melynek tartalmaznia kell a berendezés helyének megjelölését, viszont senkit sem fognak kötelezni a légkondicionálók beépítésére. Ennek ellenére célszerű a készülékekhez szükséges előcsövezéseket és előkészítéseket az építkezés során elkészíttetni, ellenkező esetben a későbbiekben lehet hogy csak átalakítással oldható meg a beltéri illetve kültéri egységek tervszerinti elhelyezése. (Bár sokan választják a kevésbé esztétikus kábelcsatornás megoldásokat.) Célszerű a klímaberendezést külön automatáról üzemeltetni, melynek kialakítása szintén az építkezés folyamán oldható meg.

Mindig érdemes szakember véleményét kikérni.